Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pinsateig
- 310 g Wasser
- 1 g Hefe (erbsengroß)
- 350 g Weizenmehl Type 550
- 50 g Dinkelmehl Type 630
- 75 g Reismehl
- 25 g Kichererbsenmehl
- 2 TL Salz
- 10 g Olivenöl
Rhabarber und Fertigstellung
- 3 - 4 Stängel Rhabarber (ca. 300 g), in Stücken (5 mm)
- Zucker zum Bestreuen
- 300 g Crème fraîche (siehe Tipp)
- 30 g Honig
- 1 - 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Ziegenkäserolle, in Scheiben (2-3 mm)
- 20 - 30 g Walnusshälften
- 4 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3414 kJ / 816 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1991 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry-Couscous-Salat mit grünen Bohnen
30 Min
Kartoffel-Galette mit Schinken
1 Std. 10 Min
Pinsa mit Mozzarella und Oliven
52 Std.
Flammkuchen mit Zwetschgen und Camembert
1h 50min
Spinatpastete mit Ei
2 godz. 30 min
Blätterteig-Tartes mit roten Zwiebeln und Ziegenkäse
1 Std.
Möhren-Mais-Buns
2 godz. 30 min
Mediterrane Tomaten-Galette
1h 15min
Halloumi-Wraps
40 Min
Kräuterkuchen
2h
Birnen-Feigen-Quiche mit Ziegenkäse und Honig
50 min
Pinsa classico
12h 50min