Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Hartweizengrieß
- 150 g Kartoffeln, in Stücken (2-3 cm)
- 250 g Wasser
-
25
g Hefe
lub 1 Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 350 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 30 g natives Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen (opcjonalnie)
- 20 Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 Prise Oregano, getrocknet
- 1 EL grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Aubergine-Parmaggiana
1 Std. 10 Min
Tomaten-Focaccia
2h 10 min
Focaccia mit Zwiebeln
2h 20 min
Focaccia mit Rosmarin
2h 30 min
Gefüllte Focaccia mit Auberginen
1klst 50 min
Focaccine
2h
Focaccia mit Thymian
1h 55 min
Feigen-Focaccia mit Gorgonzola
3klst
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2u. 40min
Focacce mit Oliven
2h
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min