Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g ripe bananas (approx. 4 bananas)
- 100 g plain flour
- 2 tbsp white rice flour
- 40 g brown sugar
- 15 g white sugar
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla extract
- 2 pinches salt
- cooking oil, for deep-frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 120 kJ / 29 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 18 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Air Katira (Katira Drink)
10 Min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Chocolate Batik Cookies
45 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15 Min
Coconut Jelly
3h 15min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min