
Urządzenia i Akcesoria
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
sweet corn kernels250 g
-
raw cane sugar50 g
-
palm sugar (gula Melaka)50 g
-
coconut cream200 g
-
water300 g
-
small sagos1 tbsp
-
salt¼ tsp
-
pandan leaves tied into knots2
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
224 kcal /
936 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
280 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Nasi Lemak
45 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Tom Yum Goong
30 min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min