![Buchweizen-Pfannkuchen mit Äpfeln Buchweizen-Pfannkuchen mit Äpfeln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/737f8f46-0934-4513-bc3b-15b50ae1dae4/Derivates/e0214cef-e0ba-49cc-abe6-0596e4720179.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dip
- 200 g Crème fraîche
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- 30 g Zucker
Pfannkuchen
- 180 g Buchweizen
- 50 g Mehl (siehe Tipp)
- 70 g brauner Zucker
- 3 Eier
- ½ TL Salz
- 1 TL Backpulver
- 20 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 280 g Milch
- 2 Äpfel, mittelgroß
- Zitronensaft zum Beträufeln
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2656 kJ / 635 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amaranth-Bratlinge mit Rote-Bete-Rohkost
1 godz.
Winterfrühstück: Möhren-Kokos-Porridge und herzhafte Pfannkuchen
1h 5min
Herbstlicher Buchweizenbrei
4h 15min
Dinkel-Mandel-Cookies
1 godz. 30 min
Buchweizen-Pfannkuchen mit Rhabarber
20min
Buchweizen-Knäckebrot
1 godz. 30 min
Buchweizen-Crêpes mit Ahornsirup und Orangenfilets
1 godz.
Hafer-Pfannkuchen mit Grünkohlfüllung
30 min.
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50 min
Buchweizenwaffeln
1 godz. 30 min
Mandelwaffeln
1 godz.
Vollkorn Mangold-Quiche
1 godz. 30 min