Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Weizenkörner
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 220 g Wasser, lauwarm
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 25 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag
- 300 g Gouda, mittelalt, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 1000 g Champignons, in Scheiben (5 mm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3238 kJ / 774 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchweizen-Crêpes mit Lupinenmehl und buntem Gemüse
30 Min
Sauerteigpizza mit Porree und Coppa
2 Std.
Brokkoli-Puffer
1 Std.
Sellerie-Möhren-Bratlinge
20 Min
Rosenkohl-Brokkoli-Galettes
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Möhren-Puffer
25 Min
Nudeltaschen mit Linsenfüllung
4 Std. 45 Min
Hafer-Pfannkuchen mit Grünkohlfüllung
30 Min
Vollkorn-Fladenbrot mit Tomaten
45 Min
Mini-Pizzas aus Quark-Öl-Teig
1 Std. 15 Min
Rote-Bete-Burger
3h 25min
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45 Min