Urządzenia i Akcesoria
Linsencreme mit Gemüsesticks
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 Portionen
Składniki
-
Wasser600 g
-
rote Linsen300 g
-
2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
-
Joghurt, 1,5% Fett300 g
-
Schnittlauch in Röllchen1 Bund
-
Kürbiskerne100 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Kreuzkümmel, gemahlen½ TL
-
Gemüse zum Dippen (z.B. Paprika, Möhren, Sellerie), in langen Streifen600 - 800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16 g
Kalorie
1017 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
10.9 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 7/2017
34 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Möhren-Ingwer-Creme
15 min
Hüttenkäse-Curry-Dip
10 min
Bohnen-Kräuter-Aufstrich
30 min
Kichererbsen-Frischkäse-Aufstrich
10 min
Rote-Linsen-Dip
40 min
Möhren-Hummus
50 min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 min
Oliven-Paté
5 min
Schafskäse-Creme
5 min
Möhren-Tomaten-Aufstrich
20 min
Linsen-Curry-Aufstrich
40 min