Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
350
g arroz agulha
lub 350 g arroz carolino - 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 180 g cenoura cortada em pedaços
- 40 g azeite
- 1000 g água
- 1 cubo de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1233.9 kJ / 294.9 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 30.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50 min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1 godz. 30 min
Pescada com ovos e arroz de alho e coentros
40 min
Peixe com citrinos e arroz de cenoura
35 min
Arroz carolino com refogado de alho
40 min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1h
Esparguete à carbonara
30 min
Rolinhos de frango ao vapor com arroz de ervilhas
50 min
Arroz de ervilhas com salsichas
30 min
Arroz vaporizado
35 min
Fusilli com frango e azeitonas
50 min
Carbonara de salsichas
40 min