Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
350
g arroz agulha
lub 350 g arroz carolino - 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 180 g cenoura cortada em pedaços
- 40 g azeite
- 1000 g água
- 1 cubo de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1233.9 kJ / 294.9 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 30.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de batata com brócolos e carne picada
1h 20min
Pudim de ovos
45min
Legumes salteados com molho de brócolos - TM6
30min
Arroz de frango
50min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1h
Esparguete à carbonara
30min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50min
Empadão de peru
1u. 55min
Arroz carolino com refogado de alho
40min
Rolinhos de frango ao vapor com arroz de ervilhas
50min
Peixe com citrinos e arroz de cenoura
35min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1hod. 30min