Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 1300 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g esparguete
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 20 g aipo cortado em pedaços
- 50 g cenoura cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 300 g carne de porco picada
- 600 g carne de vaca picada
- 50 g vinho tinto
- 400 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de orégãos
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2264.8 kJ / 541.3 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 671.7 mg
Alternatywne przepisy
Frango de cebolada à angolana
30 min
Guisado de frango – na massa
3h 5min
Esparguete à carbonara
30 min
Esparguete com frango
40 min
Esparguete de frango assado com salteado de cogumelos
50 min
Bacalhau à Brás
25 min
Penne com carne picada
45 min
Bolonhesa de carne
50 min
Tiras de peru com molho cremoso
45 min
Fusilli com carne guisada
50 min
Almôndegas de frango com molho de tomate e esparguete
1h
Carne de porco à alentejana
2h 30min