Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6 Metric)

Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6 Metric)

4.0 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    15 g
  • yellow onions in wedges
    200 g
  • large eggs
    4
  • homemade vegetable stock paste
    1 heaping tsp
    1 stock cube
  • water
    850 g
  • long-grain rice (18-20 min cooking time)
    225 g
  • back bacon cubed (see Tip)
    115 g
    115 g smoked ham steak, cubed (see Tip)
  • frozen mixed vegetables e.g. carrots, broccoli in small florets, frozen peas, cauliflower in small florets, green beans
    225 g
  • soy sauce to taste
    30 g
  • sesame oil (opcjonalnie) to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 290.3 kcal / 1214.8 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 502.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...