Pineapple Upside Down Cake

Pineapple Upside Down Cake

4.3 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 slices

Składniki

Topping
  • brown sugar
    5 oz
  • unsalted butter diced, room temperature
    4 oz
  • canned pineapple in juice, plus 5 oz juice
    6 - 7 slices
Batter
  • confectioners sugar
    6 oz
  • unsalted butter diced, room temperature
    6 oz
  • large eggs
    2
  • dark rum divided
    3 tbsp
  • vanilla extract
    1 tsp
  • all-purpose flour
    8 ½ oz
  • baking powder
    2 tsp
  • salt
    ⅛ tsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 409.7 kcal / 1714.2 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 52.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Sód 108.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...