
Urządzenia i Akcesoria
Pineapple Upside Down Cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Topping
-
brown sugar5 oz
-
unsalted butter diced, room temperature4 oz
-
canned pineapple in juice, plus 5 oz juice6 - 7 slices
Batter
-
confectioners sugar6 oz
-
unsalted butter diced, room temperature6 oz
-
large eggs2
-
dark rum divided3 tbsp
-
vanilla extract1 tsp
-
all-purpose flour8 ½ oz
-
baking powder2 tsp
-
salt⅛ tsp
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
409.7 kcal /
1714.2 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
52.3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Sód
108.3 mg