Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Summer Pudding
- 600 g fresh strawberries, hulled, halved
- 300 g fresh mixed berries (blueberries, blackberries, etc.)
- 250 g fresh raspberries
- 380 g light brown sugar
- oil, for greasing
- 10 - 15 slices sliced white bread, crusts removed, cut in squares and triangles (400 g approx.)
Chantilly Cream
- 400 g double cream, cold
- 5 - 8 drops lemon juice, to taste
- 1 Tbsp icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2140 kJ / 511.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
Alternatywne przepisy
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Spotted Dick Pudding
2h 45min
Rhubarb Fool
1h 10min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1 Std. 20 Min
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Seedy Marmalade Flapjacks
40 min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Brandy Sauce
10min
Lavender Shortbread
1h
Lemon Posset
2 Std. 40 Min
Spiced Red Cabbage
1h 10min