香菇花雕雞

香菇花雕雞

4.7 31 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 人份

Składniki

  • 切片
    30 克
  • 蔥白切段,蔥綠切花
    30 克
  • 1 大匙
  • 帶皮雞腿肉 切塊(約5公分)
    600 克
  • 乾香菇 浸泡15分鐘,瀝乾水份,對半切
    20 克
  • 蠔油
    20 克
  • 花雕酒 依個人喜好調整
    50 - 70 克
  • 細砂糖
    1 茶匙
  • 新鮮紅辣椒 去籽,切絲,裝飾用
    1 根

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 185 kcal / 774 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 6.4 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...