Empadinhas de tomate e manjericão

Empadinhas de tomate e manjericão

4.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 unidades

Składniki

Massa
  • farinha tipo 65
    300 g
  • manteiga fria cortada em cubos pequenos
    100 g
  • banha
    30 g
  • natas
    70 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • limão só a raspa
    ½
  • açúcar
    ½ c. chá de
  • folhas de manjericão
    10
Recheio
  • folhas de manjericão
    15
  • azeite
    30 g
  • chalota
    50 g
  • alho-francês cortado às rodelas
    100 g
  • tomate-cereja cortado em metades
    100 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • queijo-creme
    50 g
  • ovo batido p/ pincelar
    1
  • Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 97 kcal / 0 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...