Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di vino rosso
- 3 tuorli
- 75 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 120 g di vino rosso Fragolino
Terminare la preparazione
- 230 g di pasta sfoglia pronta rettangolare
- 1 tuorlo sbattuto
- 25 g di pistacchi tritati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 865.3 kJ / 206.8 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 62 mg
Alternatywne przepisy
Pizza saporita con uova e spinaci
2h 30min
Bocconcini di maiale con uvetta e pinoli
45 min
Mandorlaccio
1h 10min
Crema al torroncino
10min
Zabaione all'anice
15min
Meringhe al caramello con crema inglese
30min
Frittelle di prugne
9h
Aroma di capperi
4u. 10min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Aperitivo agrodolce
10min
Tarte Tropezienne
3h 30min
Crema agli amaretti "salva dessert"
10min