Urządzenia i Akcesoria
Cashew-Vanille-Joghurt
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz.
8 Gläser
Składniki
-
Cashewkerne, ungeröstet200 g
-
Wasser950 g
-
Vanillepaste (oder Mark von 1 Vanilleschote)1 ½ TL
-
40 - 60 g AgavensirupAhornsirup40 - 60 g
-
½ TL Agar-Agar, (für 0,5 l)Agartine1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Guarkernmehl1 TL
-
Joghurt-Ferment Menge laut Packungsangabe (siehe Tipp)1 Pck.
-
30 g ZitronensaftZitronensäure1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
5 g
Kalorie
712 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Parmesanersatz
15 min
Veganella - veganer Mozzarella-Ersatz
6 godz. 10 min
Sojajoghurt (vegan)
12 godz. 15 min
Cremiger Haferdrink
10 min
Kokosjoghurt (vegan)
12 godz. 25 min
Cashewsahne
5 min
Cremiger Haferdrink
10 min
Mandeldrink
20 min
Cashew-Joghurt
12 godz. 10 min
Sojadrink
30 min
Sauerkraut, wild fermentiert
336 godz. 45 min
Mandeldrink
6 godz. 10 min