Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Colomba
- 2 uova
- 230 g di farina tipo 00
- 110 g di zucchero
- 70 g di burro morbido a tocchetti
- 40 g di limoncello
- 50 g di latte
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
- 150 g di scorza di arancia candita a cubetti
- 30 g di mandorle a lamelle
Crema al limoncello
- 60 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 260 g di latte intero
- 40 g di limoncello
- 35 g di farina tipo 00
- 3 tuorli
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amaretti sardi
45 min
Crema di liquore all'arancia
49h 15min
Colomba pasquale alle mandorle
1óra
Profiteroles al limone
1óra 45p
Cassata di Sulmona
3h 30 min
Colomba cioccocaffè
1óra 10p
Peperoni in agrodolce sottaceto
721u. 40min
Profiterole bianco
3 godz. 15 min
Taralli al limoncello
45 min
Cioccolatini ai wafer e cocco
8h 45min
Crema Bimby ® al limone
45 min
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1óra