Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 arancia, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologica)
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologica)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a filetti (4 filetti da 150 g circa cadauno)
- 500 g di acqua
- 350 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 500 g di cavolo romano, le cimette
- 1 cucchiaini rasi di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45 min
Moscardini al limone
30 min.
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40 min
Filetti di cernia su crema di zucca e porri fritti
50min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1h
Tagine di rana pescatrice
1 godz. 5 min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Calamari alla marchigiana
35p
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 min.
Baccalá alle olive
25 min.
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1j 10 menit