Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 arancia, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologica)
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologica)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a filetti (4 filetti da 150 g circa cadauno)
- 500 g di acqua
- 350 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 500 g di cavolo romano, le cimette
- 1 cucchiaini rasi di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Filetti di cernia su crema di zucca e porri fritti
50 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40 Min
Baccalà alla Veracruz
1 Std.
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Baccalá alle olive
25 Min
Calamari alla marchigiana
35 Min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 Min