Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- ½ cucchiaino di zucchero
-
½
cubetto di lievito di birra fresco (12 g)
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 500 g di latte + q.b.
- 500 g di farina di forza
- 2 cucchiaini rasi di sale (10 g) + q.b.
Farcitura
-
100
g di tonno in scatola al naturale (peso sgocciolato)
lub 100 g di prosciutto cotto affumicato a pezzi - 50 g di olio di arachidi
- 1 tuorlo d'uovo a temperatura ambiente
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 1 cucchiaio di aceto di vino
Terminare la preparazione
- 2 uova sode a fette (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2092 kJ / 500 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corona di pan di pizza
4h
Pasta Choux
2 Std.
Pan Brioche
8h
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Piadina romagnola
15min
Danubio dolce
3 Std. 25 Min
Bottoncini al pomodoro farciti
5ωρ.
Hot dog
4h 55 min
Bottoncini al latte semidolci
5h 10min
Focaccia a sorpresa
2 Std.
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min