Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- ½ cucchiaino di zucchero
-
½
cubetto di lievito di birra fresco (12 g)
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 500 g di latte + q.b.
- 500 g di farina di forza
- 2 cucchiaini rasi di sale (10 g) + q.b.
Farcitura
-
100
g di tonno in scatola al naturale (peso sgocciolato)
lub 100 g di prosciutto cotto affumicato a pezzi - 50 g di olio di arachidi
- 1 tuorlo d'uovo a temperatura ambiente
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 1 cucchiaio di aceto di vino
Terminare la preparazione
- 2 uova sode a fette (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2092 kJ / 500 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Danubio dolce
3h 25min
Panettone gastronomico
26 Std.
Focaccia pugliese
1小时 10 分钟
Focaccia a sorpresa
2 Std.
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20 min
Focaccia tramezzino
2小时 5 分钟
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Piadina romagnola
15min
Trancetti cioccolatte
1h 55min
Pane scugnizzo
2 Std.
Pasta al vino
5min
Crema Bimby ®
45 分钟