Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di basilico
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Gelato ai pomodorini
- 500 g di pomodori datterino a pezzi surgelati
- 2 pizzichi di sale
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 10079 kJ / 2409 kcal
- Białko
- 46.9 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 234.6 g
- Błonnik
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate viola con salsa al pepe rosa (per 2 persone)
55min
Uova in cocotte al tartufo
20p
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10h 20min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1j 10 menit
Bicchierini di yogurt greco e pomodoro
1h 20min
Coni e cialde
1 godz. 5 min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10 Std. 30 Min
Barchette agli asparagi e salmone
50min
Spiedini di pollo e formaggio alla vinaigrette di melograno
25 min.
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10h 20min
Gelato al Parmigiano reggiano
10sa 40 dk
Bicchierini prosciutto e melone
3h 25min