Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di basilico
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Gelato ai pomodorini
- 500 g di pomodori datterino a pezzi surgelati
- 2 pizzichi di sale
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 10079 kJ / 2409 kcal
- Białko
- 46.9 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 234.6 g
- Błonnik
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bon bon noci e nocciole
2 godz. 20 min
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10 Std. 20 Min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10hod. 30min
Gazpacho alle fragole e mandorle
1j 20 menit
Gazpacho prosciutto e melone
2j 10 menit
Canapè di anguria con feta e noci
20 min
Gazpacho di frutta e verdura con salmone marinato (di Sebastiano Rovida)
18 Std. 25 Min
Granita al cetriolo e Gin
45 Min
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10 min
Gelatina al vino rosso e mirtilli
35 Min
Frozen yogurt all'albicocca
10 Std. 20 Min
Gelato al mango
20 min