![Pierna de cordero asada con vino tinto y romero (MEATER) Pierna de cordero asada con vino tinto y romero (MEATER)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66ef5a87-4456-464d-88c5-2b53deddc780/Derivates/78710ae4-457b-4add-9116-71b85526e8b5.jpg)
Wersje kompatybilne
Pierna de cordero asada con vino tinto y romero (MEATER)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pierna de cordero deshuesada grande (1500-2000 g)
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 5 - 6 pellizcos de pimienta negra molida
- 7 ramitas de romero fresco (solo las hojas)
- 80 g de vinagre balsámico
- 250 g de vino tinto
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 70 g de cebolla roja en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3012 kJ / 719 kcal
- Białko
- 45.3 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Postre de mandarinas estofadas
10 min
Codornices al limón
45 Min
Codornices en salsa de cítricos
40 min
Pierna de cordero asada con patatas, calabaza y salsa de menta (MEATER)
2h
Pollo al vino tinto (Coq au vin)
9h
Riñones al jerez
1 Std.
Melocotones asados y merengue
40 min
Cordero al vino tinto
45 Min
Ternera con cebollitas, orejones y ciruelas
1 Std.
Conejo en salsa de naranja y tomillo
50 Min
Filetes de ternera al vino
25 Min
Rabo de ternera en salsa con puré de patatas ratte
2 godz. 50 min