Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 hojas de gelatina
- 400 g de agua
-
2
bolsitas de hojas de té negro
lub 2 bolsitas de infusión de frutos rojos - 80 g de azúcar
- 30 g de zumo de limón
- 6 hojas de menta fresca
- 300 g de fresas en dados (y 6 fresas enteras para decorar)
- 1 - 2 yogures griegos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 372 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 23.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mermelada de frutas tropicales y fresas del bosque
1 Std.
Gelatina de frambuesa con sandía y jarabe de hibisco
3h 10 min.
Limonada de otoño
35 min
Remolacha fermentada
72 Std.
Ensalada de brócoli con pomelo
15 Min
Bolitas de melón en gelatina de menta
2h 30min
Yogur de coco y piña en Varoma
12h 15 min
Gelatina de leche con frutas
6h 20 min.
Mermelada de piña y lima
40min
Postre de gelatina de colores
8 Std. 30 Min
Mermelada de fresa y chía sin azúcar
1 Std.
Confitura de frutos rojos y chía crudivegana
12h 15 min