Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 800 g Kartoffeln, blaue, gleich gross
- Öl zum Braten
- 10 Scheiben Blutwurst (ca. 200 g)
- 10 Scheiben Fleischwurst (Lyoner) (ca. 200 g)
- 200 g grüne Erbsen, gefroren, aufgetaut
- ½ Bund Petersilie, frisch, abgezupft
- 150 g Buttermilch
- ¾ TL Salz
- ½ TL Zucker
- 200 g Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbis-Tomaten-Suppe
25min
Kalbsmilken mit Weissweinsauce
No ratings
Kichererbsen-Tomaten-Blinis
30min
Kalte Avocado-Kokos-Suppe
10min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45min
Avocadosuppe mit Garnelen
15min
Aprikosenjogurt-Dip mit Curry
10min
Peperoni-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa
40min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45min
Kürbis-Orangen-Suppe
35min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min
Immune-Power-Booster
10min