Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 800 g Kartoffeln, blaue, gleich gross
- Öl zum Braten
- 10 Scheiben Blutwurst (ca. 200 g)
- 10 Scheiben Fleischwurst (Lyoner) (ca. 200 g)
- 200 g grüne Erbsen, gefroren, aufgetaut
- ½ Bund Petersilie, frisch, abgezupft
- 150 g Buttermilch
- ¾ TL Salz
- ½ TL Zucker
- 200 g Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Misosuppe mit Gemüse
40min
Gemüse-Bouillon
10min
Glasierte Karotten mit Honig
1h 20min
Gemüsesalat im Glas
20min
Blumenkohl-Couscous
10min
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1 godz.
Spaghetti Bolognese
40min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45min
Currywürstchen mit Linsen
1 godz.
Peperoni-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa
40min
Avocado-Zitronen-Creme
20min
Poulet mit Kartoffelstock
1 godz. 15 min