Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 50 g di burro a pezzi, + q.b.
- 50 g di burro a pezzi
- 8 uova (circa 53-63 g l'una)
- 250 g di zucchero semolato
- 250 g di farina bianca istantanea
- 2 pizzichi di sale
Farcitura panna, fragole e lamponi
- 600 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di fragole fresche
- 10 g di zucchero semolato
- 120 g di lamponi freschi
- 1 cucchiaio di zucchero a velo, per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo di gelato alla banana e caramello
4sa 15 dk
Rotolo decorato
1h 5min
Naked cake al cioccolato
4h
Pan di Spagna
1 Std.
Cupcake ragnatela
1h 30min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1u. 40min
Cupcake di Pasqua
1 Std.
Torta di crêpes tiramisù
6h 30min
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1 Std.
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50 Min
Crêpes al cioccolato (senza glutine)
35min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5ωρ.