Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 1 gestr. TL Paprika edelsüß
- 1 gestr. TL Paprika rosenscharf
- 1 Prise Pfeffer
- 1 TL Zucker
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 300 g Tomaten, in Stücken
- 100 g Tomatenmark
- 300 g Oliven, grün, entsteint
- 1 TL Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knoblauchkartoffeln mit Kümmel
1 Std.
Marinierte Möhren
2 Std. 35 Min
Auberginenpüree
1 godz. 30 min
Zwiebel Relish
5 Min
Kartoffeln in scharfer Tomatensauce
35 min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 min
Ratatouille-Salat
1 Std.
Olivensauce
10 min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 Min
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 Std.
Joghurt-Käsecreme mit getrockneten Tomaten - Kuru Domatesli Haydari
10 min
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 min