Urządzenia i Akcesoria
Türkisches Gemüse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zucchini in Würfeln (2 cm)150 g
-
rote Paprika (ca. 160 g), geachtelt1
-
gelbe Paprika (ca. 160 g), geachtelt1
-
Salz und etwas mehr für das Gemüse1 TL
-
Auberginen in Scheiben (4 mm)300 g
-
Knoblauchzehe1
-
Joghurt, 3,5% Fett250 g
-
Olivenöl20 g
-
Zwiebeln halbiert50 g
-
Tomaten geviertelt400 g
-
Tomatenmark50 g
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
702 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
6.9 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Low Carb
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Champignonköpfe à la Provence
1 godz.
Gemüseeintopf Ägäis
50 min
Spinat-Tomaten-Omelette
40 min
Mariniertes Gemüse
4 godz.
Gefüllte Tomaten
25 min
Mokkaeis - Türk Kahvesi Dondurması
8 godz.
Mini-Auberginen-Pizzen
1 godz.
Bunte Gemüsenudeln mit Pesto
45 min
Gefüllte Paprika - Zeytinyağlı Biber Dolması
1 godz. 10 min
Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası
20 min
Zucchini-Tomaten-Gratin
1 godz.
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30 min