Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bärlauch-Butter
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
- 80 g Butterkäse, in Stücken
- ¾ TL Zitronenschale, gerieben
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Hefeteig und Fertigstellung
- 250 g Buttermilch
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- Wasser zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 799 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
1 Std. 15 Min
Bärlauchsalz
27 Std. 25 Min
Bärlauchöl
15 Min
Bärlauch-Hörnchen
55 min
Bärlauch-Scones
35min
Bärlauch-Rub
2h 10min
Bärlauch-Kartoffelpüree mit Senfbutter
50min
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45min
Bärlauchmuffins
1 Std. 10 Min
Bärlauch-Fougasse
2 Std. 20 Min
Bärlauch-Faltenbrot
2 Std. 30 Min
Kürbis-Zupfbrot
2h 40min