Torta russa di Verona

Torta russa di Verona

4.6 31 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
10 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di farina tipo 00
Ripieno
  • 80 g di zucchero
  • 3 uova
  • 50 g di mandorle pelate
  • 100 g di amaretti duri a pezzi
  • ½ fialetta di aroma di mandorla
  • 50 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
  • 1 fialetta di aroma al Rum
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 90 g di burro a pezzi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 40.6 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 2085.4 kJ / 498.1 kcal
Tłuszcz 29.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Węglowodany 53.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...