Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di zucchero di canna
- 1 limone, solo la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 150 g di farina di mais
- 100 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 150 g di uvetta, ammollata nel rum e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 343 kJ / 82 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amor polenta
1 godz. 5 min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35min
Biscottini all'arancia e muesli
1h
Rose del deserto
45 min
Pan meino (Pan de mej)
50min
Biscotti ai semi
30 min.
Biscotti di mais
40 min
Zaleti
1h
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 godz. 20 min
Biscotti croccanti alle mandorle
1óra 15p
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Ciambella romagnola
1h