Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo
- 200 g di zucchero
- 4 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 20 g di Rum bianco
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 120 g di torrone bianco a pezzi
Salsa al cioccolato
- 250 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2117 kJ / 506 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringata
4h 30min
Crostini di pane alle castagne e noci con lardo e miele
5 Std. 20 Min
Crema di Cogne
15 Min
Semifreddo allo zabaione
12h 15min
Zabaione
15 Min
Bavarese alle nocciole
6h 40min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Meringhe
2h
Martin sec al Barolo
4h 30min
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
1 Std. 5 Min
Panna cotta ai mirtilli
6 Std. 30 Min
Salsa tonnata
20 dk