Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo
- 200 g di zucchero
- 4 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 20 g di Rum bianco
- 400 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 120 g di torrone bianco a pezzi
Salsa al cioccolato
- 250 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2165.7 kJ / 517.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 68.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo mandorlato
8 godz. 20 min
Semifreddo allo zabaione
12 Std. 15 Min
Vitello tonnato
25óra 30p
Bavarese alle nocciole
7 godz.
Panna cotta
6h 30min
Meringhe
2 Std.
Mattonella al cocco con coulis di pesche (senza lattosio)
6h 30min
Pere al vino rosso
3h 20min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 Std.
Zabaione caldo al passito
15min
Salsa tonnata
20min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5sa 30 dk