Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp dried thyme
- 1 ½ tsp salt
- ¾ tsp ground black pepper
- ½ oz extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to rub
- 2 racks of lamb, frenched and crowned (see Tip)
- 16 oz day old bread, cubed (1 in.), (see Tip)
- 32 oz water
- 28 oz butternut squash flesh, cut into pieces (1 in.)
- 6 oz red onions, in pieces
- 3 oz carrots, in pieces
- 3 oz celery, in pieces
- ¼ bunch parsley
- 2 garlic cloves
- 5 - 8 fresh sage leaves, to taste
- 8 oz bacon, sliced (½ in.)
- 6 oz chicken broth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3268 kJ / 781 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1789 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp Tikka Masala (Hestan Cue™)
40 min
Golden Milk
10min
Shrimp in Garlic Sauce
25min
Sweet Potato Casserole with Labne and Dukkah (Bill Yosses)
24 Std. 55 Min
Corn Cake with Eggnog Sauce (Anna)
1 Std. 20 Min
Chicken casserole with saffron and orange
1 godz. 35 min
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55h
Jumbo Shrimp with Vermicelli
30 min
Gluten-Free Rolls
1 Std. 20 Min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4 godz. 35 min
Chicken Marsala
40 min
Shrimp Sauté
25min