Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp dried thyme
- 1 ½ tsp salt
- ¾ tsp ground black pepper
- ½ oz extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to rub
- 2 racks of lamb, frenched and crowned (see Tip)
- 16 oz day old bread, cubed (1 in.), (see Tip)
- 32 oz water
- 28 oz butternut squash flesh, cut into pieces (1 in.)
- 6 oz red onions, in pieces
- 3 oz carrots, in pieces
- 3 oz celery, in pieces
- ¼ bunch parsley
- 2 garlic cloves
- 5 - 8 fresh sage leaves, to taste
- 8 oz bacon, sliced (½ in.)
- 6 oz chicken broth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3268 kJ / 781 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1789 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Pork Ribs
30min
Spaghetti Carbonara
40min
Chicken Marsala
40min
Peach Yogurt Ice cream
20min
Japanese Cheesecake (Anna)
6h 15 min
Red Mole Chicken Enchiladas
1h
Mustard Caramel Sauce
15 min
Chicken with Nectarine Salsa
1h
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40min
Baked Crab Dip
15 min
Caprese Egg White Omelet
20min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45min