Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz vegetable oil
- ½ inch fresh ginger root, peeled
- ½ kiwi, peeled
-
16
oz beef short ribs, bone in, cut into pieces (2 in.)
lub 16 oz beef short ribs, flanken cut, cut into pieces (2 in.) - 1 ½ oz brown sugar
-
1
oz Chinese wine, Shaoxing wine
lub 1 oz dry sherry - 1 oz rice wine vinegar
- 1 oz soy sauce
- green onion, chopped to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2208.1 kJ / 527.8 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 448.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao Chicken
1 godz. 5 min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
6 godz. 45 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Sous Vide Orange Thyme Pork Chops with Cherry Port Sauce
2 Std. 50 Min
Sous-Vide Korean Style BBQ Pork Loin
4 Std. 50 Min
Soy Chicken with Bok Choy
40min
Slow Cooked Beef Stroganoff
7 Std.
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1 godz. 5 min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4 Std. 35 Min
Maple Glazed Chicken with Acorn Squash and Rice
1h 10min
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1 godz. 5 min