Wersje kompatybilne
Helado de queso de cabrales con sopa de manzana
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado
- 500 g de leche
- 65 g de nata líquida
- 4 yemas de huevo
- 150 g de azúcar
- 40 g de queso cabrales en trozos
Sopa de manzanas
- 500 g de manzanas Golden (peladas sin semillas y cortadas en cuartos)
- 120 g de agua
- 150 g de azúcar
- 250 g de sidra
- 1 palo de canela
- 1 vaina de vainilla
Para servir
- 2 ramitas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1219 kJ / 292 kcal
- Białko
- 4.85 g
- Węglowodany
- 49.04 g
- Tłuszcz
- 8.36 g
- Błonnik
- 0.98 g
Alternatywne przepisy
Langosta thermidor
50min
Ceviche de navajas con vichyssoise negra
1 Std. 20 Min
Boletus con foie en papillote
30min
Tarta Saint-Honoré
3 Std.
Macarons de tomate con mantequilla de anchoas
4h 20min
Mantequilla Café de París
10 Min
Huevos de codorniz y espárragos con salsa de mostaza
30min
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5h
Panna cotta de foie con compota de higos y manzana
3 Std.
Steak tartare
30min
Brocheta crujiente de gambón con salsa de mango
30min
Bombones de morcilla con puré de manzana
30min