Chutney de higos y bastones de ibérico

Chutney de higos y bastones de ibérico

4.5 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 raciones

Składniki

Chutney de higos
  • de higos secos (lavados y secados)
    100 g
  • de agua
    200 g
  • bolsita de té
    1
  • de aceite de cacahuete
    1 cucharada
    1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
  • de cebolla en cuartos
    120 g
  • de azúcar moreno
    35 g
  • de vinagre de sidra
    60 g
  • de jengibre en polvo
    1 cucharadita
  • de canela molida
    1 cucharadita
  • de nuez moscada molida
    1 pellizco
  • clavo
    1
  • de sal
    ½ cucharadita
Bastones de ibérico
  • lámina de masa de hojaldre
    1
  • huevo batido
    1
  • de semillas de sésamo
    1 cucharada
  • de semillas de sésamo negro
    1 cucharada
  • de jamón ibérico (cortadas en 4 tiras longitudinalmente)
    6 lonchas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 175 kcal / 730 kJ
Białko 4.47 g
Tłuszcz 10.66 g
Węglowodany 18.19 g
Błonnik 1.77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...