Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Compota de manzana y dulce de leche
- 400 g de manzanas Golden peladas (sin pepitas y en cuartos)
- 60 g de dulce de leche
Montaje y horneado
- 2 láminas de masa de hojaldre extendidas (de aprox. 40x30 cm)
- 1 judía blanca seca o sorpresa
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 846 kJ / 202 kcal
- Białko
- 3.13 g
- Węglowodany
- 23.56 g
- Tłuszcz
- 10.63 g
- Błonnik
- 1.25 g
Alternatywne przepisy
Galletas de leche condensada y maicena
30 min
Tarta colibrí (Hummingbird layer cake)
4 Std.
Pan dulce de dátiles y cacahuetes
1 Std. 50 Min
Kugelhopf alsaciano
4 Std.
Tarta de Pascua de coco y chocolate
3h
Pastel vasco (Gateau basque)
3h 10min
Hojaldrinas de naranja
2h
Bundt cake de especias
2h
Magdalenas de almendra
35min
Bizcochos borrachos
1h 5min
Boston cream pie
3h
Bizcocho de piña
50min