Mit Kichererbsen gefüllte Paprika und Bulgur (vegan)

Mit Kichererbsen gefüllte Paprika und Bulgur (vegan)

4.6 465 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Minze, Koriander, Oregano), Blättchen abgezupft, feine Stängel in Stücken
    25 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Olivenöl
    80 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    3 - 5 Spritzer
  • rote Paprika (à ca. 150 g)
    5
  • Kichererbsen aus der Dose gewaschen und abgetropft
    200 - 240 g
  • getrocknete Tomaten in Öl abgetropft
    60 g
  • Chiliflocken, getrocknet
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 - 4 TL
    1 - 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Tomatenmark
    60 - 75 g
  • Bulgur
    150 g
  • Wasser, heiß
    600 g
  • reife Avocado
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 530 kcal / 2215 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...