Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelplatten
- 120 g Haferdrink, ungesüßt (siehe Tipp)
- 1 TL Olivenöl
- 70 g Süßkartoffel, gekocht und abgekühlt, in Stücken
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
-
150
g Hartweizenmehl (Semola)
lub 150 g Hartweizengrieß
Linsen-Sauce
- 70 g Möhren, in Stücken
- 70 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Staudensellerie, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Olivenöl
- 80 g Rotwein, trocken
- 200 g Linsen, getrocknet
- 750 g passierte Tomaten
- 350 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
Béchamelsauce und Fertigstellung
- 700 g Haferdrink, ungesüßt
- 65 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskat
- 25 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1935 kJ / 463 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 685 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soja-Bolognese
40 Min
Veganes Seitan-Geschnetzeltes mit Spätzle
8 godz.
Vegane Kichererbsen-Gemüse-Tarte
1 Std. 10 Min
Vegane-Bällchen-Pasta
1 Std. 30 Min
Vegane Mac and Cheese
1 Std.
Vegane Paprika-Tarte
2 Std.
Chili sin Carne
1 Std.
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1 Std. 25 Min
Vegane Lasagne
1 Std. 50 Min
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45 Min
Vegane Bolognese
50 Min
Veganer Marmorkuchen
1 Std. 20 Min