Pasta mit Rote-Rüben-Sauce und Feta

4.0 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    15 g
  • Zwiebeln in Spalten
    80 g
  • Rote Rüben, gekocht in Stücken
    150 g
  • Chiliflocken, getrocknet
    ½ TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    25 g
  • Walnusshälften
    25 g
  • Salz
    2 TL
  • Wasser
    1000 g
  • Pasta, getrocknet (Penne Rigate) (siehe Tipp)
    150 g
  • Feta in Würfeln, zum Garnieren
  • frische Dille Blättchen abgezupft, zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2408 mg
Białko 13 g
Kalorie 1959 kJ / 468 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...