Wersje kompatybilne
Granita ai pomodorini con yogurt, sedano e cetrioli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g di pomodorini ciliegia
- 20 g di zucchero di canna
- 30 g di vino rosso
- 100 g di peperone rosso, a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di dragoncello, secco
- 1 pizzico di paprica piccante
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 200 g di sedano, a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di cetriolo, a pezzi
- 10 - 16 foglioline di basilico fresco
- 4 - 8 cucchiai di yogurt naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 348 kJ / 82 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinatura al lime, zenzero e menta
15 Min
Tartare di zucchine con fragole e pomodori
20 Min
Smoothie mango e ananas
15 Min
Bicchierini di yogurt greco e pomodoro
1 Std. 20 Min
Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto
25 Min
Sorbetto avocado, ananas e lime
20 Min
Zuppa di aragosta
1 Std.
Bicchierini prosciutto e melone
3h 25min
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30min
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10 Min
Pollo al Rum e cocco
2 Std. 30 Min
Sorbetto mango e banana
15 Min