Wersje kompatybilne
Granita ai pomodorini con yogurt, sedano e cetrioli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g di pomodorini ciliegia
- 20 g di zucchero di canna
- 30 g di vino rosso
- 100 g di peperone rosso, a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di dragoncello, secco
- 1 pizzico di paprica piccante
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 200 g di sedano, a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di cetriolo, a pezzi
- 10 - 16 foglioline di basilico fresco
- 4 - 8 cucchiai di yogurt naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 348 kJ / 82 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino
15 Min
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10h 20 min
Gelato agrodolce al cetriolo
8h 20min
Hosomaki
2 Std.
Biscottini cipolla e semi di zucca
50 Min
Insalata di anguria e asparagi con vinaigrette
40min
Granita melone, menta e gin
1 Std. 25 Min
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20min
Insalata di broccoli con bacche di goji
10 Min
Insalata di mele e formaggio
10 Min
Gazpacho con ciliegine di bufala
15 Min
Mousse di carote e sedano
40min