Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 100 g di topinambur, sbucciato e a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di finocchietto selvatico a pezzi (3-4 cm)
- 50 g di acqua
- 250 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 5 g di sale
- 60 g di mascarpone
- 70 g di latte
- 20 g di lievito istantaneo per torte salate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35min
Biscotti zenzero e miele
4h 30min
Mini flan parisienne
9hod.
Crumble di verdure e bevanda a base di mandorle
1 Std.
Tortine al limone e rosmarino
1h 30min
Girandole con barbabietola e semi di papavero
1 Std. 10 Min
Cannelloni di grano saraceno e zucca
1 Std. 15 Min
Crumble con biscotti secchi, pere e caramello
1 Std.
Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi
35min
Brownies alla barbabietola
1 Std.
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 Std.
Focaccia libanese
3 Std. 30 Min