Salade de légumes en verrine

Salade de légumes en verrine

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

Marinade
  • 2 c. à soupe de tahin
  • 40 g de jus de citron
  • 20 g d'eau
  • 1 - 2 branche(s) de coriandre, fraîche effeuillées
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • ½ gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 1 c. à café de sauce de soja
Salade
  • 100 g de carottes coupées en morceaux (2-3 cm)
  • 80 g de céleri-branche coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 100 g de courgettes coupées en morceaux (2-3 cm)
  • 130 g de betteraves crues pelées et coupées en morceaux (2-3 cm)
  • ½ avocat coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 2 - 3 feuilles de chicorée rouge coupées en lanières
  • 1 c. à soupe de graines de pavot

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3 g
Kalorie 731 kJ / 175 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...