Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 c. à soupe de tahin
- 40 g de jus de citron
- 20 g d'eau
- 1 - 2 branche(s) de coriandre, fraîche, effeuillées
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ gousse d'ail (opcjonalnie)
- 1 c. à café de sauce de soja
Salade
- 100 g de carottes, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 80 g de céleri-branche, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 100 g de courgettes, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 130 g de betteraves crues, pelées et coupées en morceaux (2-3 cm)
- ½ avocat, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 2 - 3 feuilles de chicorée rouge, coupées en lanières
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 731 kJ / 175 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade pommes-carottes
5 Min
Moutarde de Bénichon
40 Min
Menu: Longe de porc farcie avec purée panais-carottes et de kouglof mandarine
Brak ocen
Salade de crudités à la vinaigrette et filet d'omble
30 Min
Salade de poivrons
20 Min
Salade de radis et d'épinards
15 Min
Pizza aux poivrons
1 Std. 55 Min
Sauce Hollandaise
15 Min
Gnocchi de ricotta et betteraves
1 Std. 30 Min
Mousse au thon
10 Min
Mousse aux myrtilles
10 Min
Salade de betteraves
10 Min