Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di fichi secchi, a pezzi
- 80 g di Rum
- 100 g di nocciole tostate
- 160 g di zucchero
- 3 uova
- 80 g burro morbido
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1147.5 kJ / 274.1 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 16.8 mg
Alternatywne przepisy
Torta all'uva rossa
1h 40min
Torta semplice alle prugne
40min
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta pesche, cannella e menta
1h
Torta rovesciata ai fichi
1h 15min
Torta di mele e nocciole
1h
Strüdel all'uva
1h
Torta arance rosse e miele
1 Std. 30 Min
Torta soffice ai fichi
1 Std. 30 Min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1h
Torta al cocco
1h