Urządzenia i Akcesoria
Torta di fichi e nocciole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 fette
Składniki
-
200 g di fichi secchi a pezzi
-
80 g di Rum
-
100 g di nocciole tostate
-
160 g zucchero
-
3 uova
-
80 g burro morbido
-
1 stecca di vaniglia i semini
-
100 g di farina tipo 00
-
1 bustina di lievito in polvere per dolci
-
1 pizzico di sale
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Sód
16.8 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1147.5 kJ /
274.1 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
33.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Torta sprint di albicocche
45 min
Torta ai cachi e amaretti
1 godz.
Torta alle pesche
1 godz. 10 min
Torta pesche, cannella e menta
1 godz.
Torta soffice ai fichi
1 godz. 30 min
Muffin all'amaretto
30 min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min
Muffin noci e mele renette
50 min
Torta alle mandorle e carote
1 godz. 5 min
Torta di mele e mandarini
1 godz.
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 godz.
Torta di mele e nocciole
1 godz.