Rum and raisin ice cream

Rum and raisin ice cream

4.5 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 10 min
10 portions

Składniki

  • raisins
    250 g
  • dark rum
    110 g
  • full cream milk
    400 g
  • pouring (whipping) cream
    400 g
  • golden syrup
    100 g
  • egg yolks
    6
  • salt (optional)
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 61 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 1340.9 kJ / 320.5 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 31.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...