Urządzenia i Akcesoria
Rum and raisin ice cream
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 10 min
10 portions
Składniki
-
raisins250 g
-
dark rum110 g
-
full cream milk400 g
-
pouring (whipping) cream400 g
-
golden syrup100 g
-
egg yolks6
-
salt (optional)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
61 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
1340.9 kJ /
320.5 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bourbon pork ribs
5 godz. 50 min
Itek Tim (Salted Vegetable Duck Soup)
Brak ocen
Watercress Soup
Brak ocen
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
3 godz. 15 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 godz. 35 min
Hearty seafood chowder
45 min
Mushroom cappuccino
25 min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 min
Plum and caramelised chocolate semifreddo
25 godz.
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 godz. 25 min
Pavlova
6 godz.