Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 700 g Schweinefilet, gewürfelt (2 cm)
- 250 g Sauerkraut, abgetropft
- 250 g Champignons, halbiert, größere geviertelt
- 250 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 20 g Mehl
- 60 g Tomatenmark
- 200 g Sahne
- 25 g Cognac
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 20 g körniger Senf
- 1 EL Thymianblättchen, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1471 kJ / 352 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40 Min
Kasseler Gulasch
40 Min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40 Min
Sauerkrautsuppe
1 Std.
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 Min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 Min
Hackfleischrolle mit Apfel-Sauerkraut und Kartoffeln
1 Std. 25 Min
Irish-Stout-Beef (Irland)
1 Std. 15 Min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50 Min
Krautfleisch
1 Std. 40 Min
Szegediner Hackbraten
1 Std. 20 Min
Malzbiergulasch
1 Std. 15 Min