Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz Parmesan cheese, cubed (½ in.)
- 3 oz onion, quartered
- 2 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz unsalted butter, cold, cubed (½ in.), divided
- 10 oz risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) with 14-15 minutes cooking time (see Tip)
- 2 oz dry white wine
- 25 oz water
-
1
stock cube, beef or vegetable
lub 1 heaping tsp stock paste, beef or vegetable, homemade - ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 679 mg
Alternatywne przepisy
Artichoke Alfredo Sauce
45min
Creamed Spinach
30min
Lemon Risotto
30min
Spinach and Artichoke Dip
20min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Loaded Potato Soup
30min
Risotto with Broccolini
35 min
Buttermilk Mashed Potatoes
35 min
Parmesan Risotto (TM6 Metric)
30min
Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)
30min
Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach
3 godz.
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30min