Urządzenia i Akcesoria
Spitzbuben (Jam Cookies)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
25 pieces
Składniki
-
unsalted butter cut into pieces8 oz
-
sugar4 oz
-
all-purpose flour plus extra to dust12 oz
-
¼ tsp vanilla extractvanilla sugar1 tsp
-
salt1 pinch
-
baking powder½ tsp
-
egg yolk from large egg1
-
lemon zest only, no white pith1
-
lemon curd (see Tip)3 ½ oz
-
raspberry jam (see Tip)3 ½ oz
-
confectioners sugar to dust
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
20 mg
Białko
2 g
Kalorie
632 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Puffs with Crackle, Raspberry Filling and White Chocolate Cream
Brak ocen
Banana Bread
1 godz. 50 min
Sugar Cookie Pastry
1 godz. 50 min
Marble Cake
2 godz. 10 min
Classic Yellow Cake
1 godz. 30 min
Pear Apricot Roses
1 godz.
Coconut and Raspberry Cupcakes
1 godz. 40 min
Spitzbuben (Metric)
1 godz.
Canestrelli (Italian Egg Yolk Cookies)
1 godz. 25 min
Black and White Cookies
2 godz.
Hazelnut Snow Clouds
40 min
Chewy Cacao Amaretti Cookie Kisses
1 godz. 25 min