Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
- 1 shallot (approx. 30 g)
- 40 g butter
- 10 g extra virgin olive oil
- 320 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see tip)
- 60 g dry white wine
- 820 g water
-
1
stock cube (for 0.5 l), meat or vegetable
lub 1 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Béchamel sauce
15min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1 Std. 35 Min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1h 25 min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Tarte Tatin
Brak ocen
Risotto with Parmesan cheese
30min
Versatile smooth soup
45 min
Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)
30min
Parmesan Risotto (TM6 Metric)
30min
Beef Stroganoff
1h
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40min
Berry foam
10min