Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 artichokes
- 1 lemon
- 1 bunch parsley, leaves washed and dried
- ½ - 1 garlic clove
- 1 pinch salt
- 40 g extra virgin olive oil
- 100 g dry white wine
- 300 g water
- ½ vegetable stock cube (for 0.5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Budino (Matthew Kenney)
5h
Gazpacho
1h 15 min
Polenta
1h
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 min
Cream of lettuce soup, sea bass with potatoes and watercress sauce
30 min
Monkfish tagine with preserved lemon
1h 35 min
Spinach and tomato quiche
1h 45min
Orange curry dressing
10 min
Pisco Sour
10 min
Sicilian Caponata
30 min
Lentil and chorizo stew
3h 45 min
Globe artichokes with lemon garlic butter
1h