Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Butter zum Einfetten
- 300 g Zucker
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 5 Eier, getrennt
- 100 g Mandelstifte
Belag und Fertigstellung
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver
- 60 g Zucker
- 400 g Milch
- 1 Päckchen Tortenguss, rot
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft (Saft auffangen)
- 200 g Schmand
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2236 kJ / 535 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 godz. 15 min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5 Std. 20 Min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Flockentorte
2 Std. 25 Min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7h
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Käse-Sahne-Torte
6h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Himmelstorte
1h 40min
Rotkäppchen-Kuchen
4h