Lachsfilets in Sherrysauce
TM6 TM5

Lachsfilets in Sherrysauce

4.1 (50 ocen)

Składniki

  • 1200 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • 1 TL Öl
  • 250 g Langkornreis
  • 400 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • 4 frische Lachsfilets (à ca. 125 g)
  • ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • ¼ TL Pfeffer und etwas megr zum Würzen
  • 1 Knoblauchzehe
  • 30 g Butter
  • 20 g Mehl
  • 2 TL Dill, gehackt
  • 150 g Schmelzkäsescheiben, in Stücken
  • 30 g Sherry
  • 100 g Sahne
  • 100 g Milch

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3602 kJ / 861 kcal
Białko
45 g
Węglowodany
68 g
Tłuszcz
43 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy