![Lachsfilets in Sherrysauce Lachsfilets in Sherrysauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EE8522AD-D65F-41BD-BE81-9847EF431706/Derivates/046D5CC0-3D3D-4136-9C9A-8B737638C2D2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 TL Öl
- 250 g Langkornreis
- 400 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 4 frische Lachsfilets (à ca. 125 g)
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer und etwas megr zum Würzen
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Butter
- 20 g Mehl
- 2 TL Dill, gehackt
- 150 g Schmelzkäsescheiben, in Stücken
- 30 g Sherry
- 100 g Sahne
- 100 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3602 kJ / 861 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs-Linguine
30 Min
Fischfilet mit Brokkoli, Reis und Dillsauce
45 min
Fischpastetchen mit Kurkuma-Sauce
1h 30min
Fischcurry
55 min
Zander mit Spinat
30 Min
Kabeljau in Senfsauce
40min
Asia-Lachs mit Gurkensalat
45 min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min
Zanderfilets mit Maiskorn-Polenta
1h 5 min
Lachs mit Champignon-Sahne-Sauce und Kartoffeln
50 Min
Linguine mit Räucherlachs
30 Min
Kabeljau mit Orangenbutter und Kartoffeln
45 min